piekarnia-otwarcie-radom

W Radomiu ruszyła druga piekarnia „Czas na Chleb”

W poniedziałek odbyło się wielkie otwarcie drugiej piekarni „Czas na Chleb” w Radomiu. Radomianie mają już teraz dwa miejsca, gdzie mogą zakupić swoje ulubione pieczywo. Piekarnia chełpi się tym, że sprzedaje zdrowe i smaczne produkty, którym nigdy nie brakuje świeżości.

24 stycznia mieszkańcy Radomia mogli uczestniczyć w otwarciu piekarni „Chleb na Czas”, która udostępniła swój drugi lokal na ulicach miasta. Piekarnia znajduje się przy ul. Słowackiego 101 w Radomiu, zapraszając w swoje progi wszystkich miłośników pysznego pieczywa, tortów i zestawów obiadowych.

Piekarnia oferuje obszerny wybór pieczywa, w tym pieczywo bezglutenowe, pszenne, żytnie i pszenno-żytnie. A z racji tego, że „Czas na Chleb” stawia głównie na zdrowe i odżywcze przysmaki, w piekarni można zakupić też zdrowe soki i koktajle owocowo-warzywne, potrawy dietetyczne i pożywne zestawy obiadowe.

O podobnych wydarzeniach pisze też olsztyninfo.pl.

Pierwsza piekarnia działa od 2017 roku

Nie jest to pierwsza piekarnia „Czas na Chleb” w Radomiu. W 2017 roku pierwszy taki lokal powstał przy ul. Marii Skłodowskiej-Curie 4 w Radomiu. Tutaj też można zakupić zdrowe i sycące wypieki oraz inne pyszne smakołyki. Ponadto, właściciele mają również dodatkowe plany względem pierwszej piekarni. Jak twierdzą Małgorzata Sobieraj-Krzyżanowska i Sebastian Dobrzański, przyszłe plany zakładają, że pierwsza piekarnia stanie się również lokalem produkcyjnym.

Chleby w „Czas na Chleb” powstają na naturalnym zakwasie i przechodzą dłuższy proces fermentacji. Natomiast uzyskane ciasto wędruje na kilkanaście godzin do chłodni, gdzie poddawane jest procesowi, dzięki któremu powstaje lekkostrawny produkt. Wszystkie pyszności są tutaj robione ręcznie, a chleby pozbawione są drożdży piekarniczych.

Druga piekarnia „Czas na Chleb” w Radomiu jest czynna w godzinach 7:00-18:00.

Właściciele piekarni oferują również książkę ze swoimi przepisami, gdzie można znaleźć receptury na m.in. dietetyczne i lekkostrawne chleby.